Прессъобщение

05.07.2007 / 11:50

Увеличеното заради сушата водоподаване и амортизираните водопроводи предизвикват множество аварии по водопреносната мрежа на територията на сливенска област през летния сезон. Служители на "В и К" отстраняват по 10 аварии дневно само в Сливен. За областта повредите са много повече.

Авариите създават голям дискомфорт на потребителите, поради което ръководството на "В и К" им се извинява за временното спиране на водата при остраняване на повредите. Молбата към гражданите е да проявяват търпение, разбиране и толерантно отношение, когато се работи по отстраняване на авария. "В и К" прави всичко възможно, включително и в почивните дни, възникналите проблеми по водопреносната мрежа да се отстраняват в най-кратки срокове.

Миналата седмица сериозна авария на магистрален водопровод, който захранва много потребители в кв."Сини камъни", беше остранена за 2 часа и половина, въпреки невъздържаните реакции на собственици на заведения и хотели поради спирането на водата. Вчера отново аварира водоподаването за части от кв. "Сини камъни" и "Дружба", което бе възстановено същия ден. За 3 часа беше отстранена аварията на напорен водопровод по главния път на сливенските минерални бани.

Миналата седмица за един ден беше прекъснато водоподаването на част от жителите на гр.Котел. Сливенското водоснабдително дружество предприема мерки за предотвратяване на други подобни инциденти. Възникналите миналата седмица проблеми с водоснабдяването на новозагорските села Бял кладенец и Езеро, които продължиха повече от един ден, бяха отстранени от служителите на водоснабдителното дружество и в момента двете села нямат проблеми с водата.

 
 

Copyright © 2008-2019 ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ СЛИВЕН ООД | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев