Новини

В И К - СЛИВЕН ПРЕДПРИЕМА МЕРКИ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА БЕЗВОДИЕТО В БАЛКАНСКИТЕ СЕЛА

Мерки за решаване на проблема с безводието в балканските села предприема „В и К“ – Сливен. В сушавия летен сезон усилията на водното дружество са насочени към търсене на допълнително водоснабдяване за населените места, застрашени от воден режим.

С възстановяването на стар водоизточник в село Тича се осигурява допълнително водоснабдяване за котленските села Тича, Топузово, Соколарци и Малко село. „В и К“ – Сливен работи и по проект за изграждане на допълнителен водопровод за сливенските села Градско и Новачево, на стойност 1,5 млн. лева. В момента в района на местното свлачище има скъсана подпорна стена, но до селата е доведена вода с подмяна на 200-метрова водопроводна тръба. С рехабилитиране на водоизточника ще се въведат допълнителни водни количества и ще се реши многогодишния воден проблем на с. Градско.

С оглед на очертаващата се лятно засушаване, водното дружество предупреждава потребителите в селата от Сливенска област да пестят питейната вода и да не поливат частните си насаждения без мярка.


Снимки: