Отчитане на водомери


Според българското законодателство индивидуалните водомери с дебит под 30 m³ се проверяват за точност на всеки 5 години, а на тези с дебит над 30m³ - на две години. Метрологични проверки на водомерите се извършват в лицензирана лаборатория.

Водомерът може да се сваля за ремонт само от служител на нашето дружество, който изготвя протокол за демонтаж с данните за фабричния номер на водомера и показанията му. Протоколът се прави в два екземпляра и се подписва от потребителя и нашия представител. Задължително след всяка проверка, ремонт на арматури и водомери, се пломбира холендъра на арматурно - водомерния възел от представители на "ВиК". Всякакви манипулации, извършени без знанието на "ВиК-Сливен" ООД, се смятат за нарушение и се санкционират.

Състоянието на водомерите се следи от нашите инкасатори, които след минаване за отчет по месечния график, дават информация за повредени водомери. Ако клиентът се съмнява в изправността на водомера, може да посиска проверка от лицензираната лаборатория.


 

Copyright © 2008-2019 ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ СЛИВЕН ООД | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев